info@sdabanovici.ba

+387 35 876-725

+387 35 876-725

Alije Izetbegovića br. 68

Top

Džaferović uputio novogodišnju čestitku građanima BiH

Džaferović uputio novogodišnju čestitku građanima BiH

“Godina koju ispraćamo bila je obilježena velikim političkim izazovima, tenzijama, a nerijetko i blokadama. Ipak, sami kraj godine je donio rješenje krize u vezi sa formiranjem Vijeća ministara BiH, a rasplet je pokazao da su vrijedili strpljenje i istrajnost.

U političkim smislu, najvažnija stvar za državu u 2019. godini je što je uspješno odbranjen princip vladavine zakona i osigurana perspektiva daljeg evroatlantskog puta naše zemlje.

Pokazali smo da su Ustav i zakoni ove države iznad bilo čije političke volje. Pokazali smo da je moguće doći do dogovora, kojim su najviše profitirali država Bosna i Hercegovina i svi njeni građani.

Iako su ekonomski parametri ostali pozitivni, politička kriza je znatno usporila bh. ekonomiju. Zato je povećanje ekonomskog rasta najveći prioritet u idućoj godini. Sa dosta uređenijim političkim odnosima nego na kraju prošle godine, imamo razloga za optimizam u tom pogledu.

U godini koja se bliži kraju, radovali smo se uspjesima naših sportista, privrednika, umjetnika i studenata, koji su po ko zna koji put potvrdili da smo zemlja vrijednih i talentovanih ljudi, koji znaju iskoristiti šansu kad im se pruži.

Uvjeren sam da u idućoj godini možemo napraviti ogromne iskorake prema našem zajedničkom cilju, a to je država ravnopravnih građana i društvo jednakih šansi, u kojem će mladi ljudi moći planirati budućnost za sebe i svoju djecu.

Svim građankama i građanima upućujem iskrene čestitke povodom nadolazeće 2020. godine, uz želju za puno zdravlja, uspjeha i sreće“, navodi se u novogodišnjoj čestitci člana Predsjedništva BiH, Šefika Džaferovića.

 

(OO SDA Banovići/ mediji)

Podijeli