info@sdabanovici.ba

+387 35 876-725

+387 35 876-725

Alije Izetbegovića br. 68

Top

Konstituirajuća sjednica OO SDA Banovići

Konstituirajuća sjednica OO SDA Banovići

U nedjelju 3.6.2018 god. u prostorijama SDA Banovići održana konstituirajuća sjednica povjereništva OO SDA Banovići kojoj su prisustvovali predsjednik općinskog povjereništva Bego Gutić, potpredsjednik SDA BiH Safet Softić, poslanici SDA u OV Banovići i Skupštini TK te članovi povjereništva AM i AŽ SDA Banovići.

U svom obraćanju predsjednik povjereništva je izrazio zadovoljstvo s obzirom na cjelokupnu situaciju u kojoj se nalazi OO SDA Banovići. U prethodnom periodu svi članovi SDA su svojim zalaganjem doprinijeli omasovljavanju SDA na području Banovića, a u prilog tome govori i podatak da je SDA na prostoru Banovića pristupilo novih 240 članova nakon kadrovskih promjena u rukovodstvu stranke.

U prethodna tri i po mjeseca formirana su povjereništva u svih sedamnaest MO, formirano je i povjereništvo AM i AŽ. U postojećim strukturama SDA u Banovićima broji 460 članova koji aktivno rade na vraćanju ugleda i povjerenja SDA narušenog od sada već bivših kadrova.

Konstituisano povjereništvo OO SDA Banovići broji 45 članova i većinski ga čine mlade osobe kojima je po prvi put data prilika da upravljaju političkim procesima što ovo povjereništvo čini najmlađim povjereništvom nekog općinskog odbora u državi.

Jedna od tačaka dnevnog reda bio je i prijedlog za kandidatske liste na predstojećim izborima za sve nivoe vlasti, gdje je glavni kriterij za odabir kandidata bio rad, trud i zalaganje.

Prisutnima se obratio i Safet Softić, potpredsjednik SDA BiH, koji je dao podršku aktuelnom rukovodstvu stranke u daljnjim planiranim aktivnostima

Podijeli