+387 35 876-725

+387 35 876-725

Alije Izetbegovića br. 68

Top

SKUP U MZ REPNIK

SKUP U MZ REPNIK

U MZ Repnik održan je skup kome je prisustvovalo oko 250 članova i simpatizera SDA koji su dali apsolutnu podršku aktuelnom rukovodstvu stranke OO SDA Banovići na čelu sa Begom Gutićem i predsjedniku SDA BiH Bakiru Izetbegoviću u procesima koje vodi, a značajni su za SDA i državu BiH.
Prisutnima su se obratili: Inel Husić, Nehra Lugavić, Sead Husić, predsjednik OO SDA Banovići Bego Gutić i Muamer Zukić, poslanik SDA u Skupštini TK.

Nehra Lugavić, članica AŽ OO SDA Banovići kazala je da SDA ima tradiciju i kontinuitet i da jedina počiva na temeljima ideja rahmetli A. Izetbegovića i Sulejmana Tihića. Pozvala je mlade ljude da slobodno iskažu svoje stavove i mišljenja i da budu pokretačka snaga kojoj je data prilika, a samim time i odgovornost da koračaju naprijed i mijenjaju stvari na području Banovića.

„Moramo ostati dostojanstveni u borbi za svoja prava. Moramo pokazati hrabrost i istrajnost i onima koji bi da rukovode našim životima reći NE. Politička hrabrost predsjednika Gutića i ostalih građana, te iskazana građanska neposlušnost je svrsishodna s obzirom na kontekst u kome se nalazimo“-kazao je Sead Husić.

Inel Husić, član povjereništva OO SDA Banovići, istakao je da su nove političke partije lokalnog karaktera produkt isključivo privatnih, a ne društvenih interesa. To su i pokazali svojim (ne)djelima, ostavivši iza sebe pustoš i rasulo kada su u pitanju privreda, kultura i sport u Banovićima (osim ŽKK, a javnosti je poznato i zbog čega).

„Ovo je skup vrijedan podrške i poštovanja, možete biti mjera stvarima jer to činite bolje nego mnoge druge OO u kantonu. Broj ljudi koji je večeras prisutan na skupu vrijedan je pohvale i respekta“-kazao je Muamer Zukić poslanik SDA u Skupštini TK. Kazao je i da je bivši premijer prilikom preuzimanja mandata zatekao kanton u spaljenom stanju, ali da se izborio i pokazao kvalitet te radio na unapređenju kvaliteta života svih građana TK-a. Okarakterisao ga je kao čovjeka koji je stekao veliki ugled među čestitim Bošnjacima i kazao da građani Banovića treba da budu ponosni na njega, kao i na Safeta Softića, Banovićanina i državnika.

„1990.godine u MP Mrljevići u Repniku, u kući Mehmeda Mujezinovića osnovana je SDA. Postaviti ćemo spomen obilježje koje će da podsjeća na korijene SDA na području Banovića kao i na njene osnivače koji su bili nepravedno zanemareni u vrijeme dok su OO upravljali sada već odmetnici od politike SDA“-istakao je Bego Gutić, predsjednik OO SDA Banovići i savjetnik u kabinetu predsjedavajućeg predsjedništva Bakira Izetbegovića.
SDA davala je odgovore na aktuelnu političku situaciju 1992. i 1995. godine, kao i 2014.godine u vrijeme ozbiljnog kriznog perioda u državi, te daje odgovore na politička dešavanja i dan danas. Premijer Zvizdić je otkočio euroatlantske procese, premijer Novalić je poboljšao stanje u Federaciji, Vlada TK je za 3 godine mandata prema podacima Poreske uprave otvorila 14 000 radnih mjesta, a svi ti pozitivni društveni procesi su predvođeni kadrovima SDA.
Aktuelna politika OO SDA Banovići je politika koja počiva na izvornim temeljima SDA te politika afirmacije i pružanja šanse mladim ljudima i osobama ženskog spola, bez recikliranja starih kadrova. Istakao je da mladim ljudima treba dati šansu jer oni predstavljaju i sadašnjost, a ne samo budućnost kako im se često spočitava.
Na kraju svog obraćanja Gutić je pozvao građane na jedinstvo i vjernost ideji SDA koja je jedina kičma države BiH. SDA u Banovićima je postojala, postoji i poslije izbora će ostati prva stranka po snazi kao što je to bila i do sada.

Podijeli