info@sdabanovici.ba

+387 35 876-725

+387 35 876-725

Alije Izetbegovića br. 68

Top

SKUP U MZ TREŠTENICA I MZ TULOVIĆI

SKUP U MZ TREŠTENICA I MZ TULOVIĆI

U MZ Treštenica i MZ Tulovići održani su skupovi SDA OO Banovići kojima je prisustvovalo oko 200 članova i simpatizera SDA.
Prisutnima su se obratili Omer Golić u ime domaćina i kao član povjereništva OO SDA Banovići, Armina Hasić članica povjereništva Asocijacije žena OO SDA Banovići, Agić Minela sekretar povjereništva AŽ KO TK, Begajeta Čaušević vijećnik SDA u OV Banovića, Ivana Terzić članica povjereništva AŽ SDA OO Banovići, Muharem Brigić član povjereništva Asocijacije mladih SDA OO Banovići, Minela Brigić članica povjereništva AŽ OO Banovići, Nehra Lugavić sekretar povjereništva AŽ SDA OO Banovići, i Bego Gutić bivši premijer i predsjednik općinskog povjereništva SDA Banovići.
Na skupovima se govorilo o aktuelnim političkim dešavanjima, programskim ciljevima stranke, te se istaklo da naša zemlja nema vremena za bacanje, nema vremena za nove iluzije i nove eksperimente. Rečeno je da nema tog novog političkog subjekta koji može donijeti nešto dobro državi Bosni i Hercegovini, da to može uraditi samo jedinstvo bošnjačkog naroda na čelu sa SDA.

Dokaz da SDA postoji u Banovićima i da će postojati i u narednom periodu su mnogobrojni aktivisti, članovi i simpatizeri SDA koji daju i koji su davali svoju punu podršku povjereništvu OO SDA Banovići na čelu sa gospodinom Begom Gutićem na svim prethodnim skupovima u organizaciji povjereništva OO SDA Banovići.

Sa skupovima u MZ Treštenica i Mz Tulovići koji su organizovani kao odgovor SDA na aktuelnu političku situaciju, završen je obilazak mjesnih zajednica na području Opštine Banovići.
Stranka sa aktivnostima nastavlja nakon mjeseca Ramazana.

Podijeli