+387 35 876-725

+387 35 876-725

Alije Izetbegovića br. 68

Top

Unutarstranački izbori u OO SDA Banovići: Bego Gutić novi/stari predsjednik

Unutarstranački izbori u OO SDA Banovići: Bego Gutić novi/stari predsjednik

Danas su u organizaciji OO SDA Banovići održani unutarstranački izbori na kojima se birao predsjednik stranke, dva potpredsjednika, izbor članova IO, te delegata za skupštinu KO SDA TK.

 

Pred oko 200 članova SDA, članova skupštine  i gostiju  jednoglasno je za predsjednika OO SDA Banovići izglasan Bego Gutić. Glasanje za predsjednika bilo je javno. Pored predsjednika  izabrano je i 16 članova IO OO SDA Banovići i dva potpredsjednika Minela Agić i Elvir Salihović.

Nakon obavljenih izbora prisutnima se obratio predsjednik Gutić koji je uz zahvalu na ukazanom povjerenju poručio prisutnima da će nastojati opravdati njihovo povjerenje.

„ Prije svega hvala vam na podršci koju ste mi ukazali danas, čast mi je prihvatiti ovu funkciju i odgovornost koju ona nosi. Koliko će biti uspješna SDA u Banovićima i koliko ću ja biti uspješan predsjednik ovisi od svih nas. Hoću ovim da vam kažem da je važan timski rad, a mi smo svi SDA i kao takvi svi moramo raditi i djelovati da bismo ostvarili ciljeve koji su pred SDA Banovići“, kazao je Gutić te dodao da SDA u Banovićima nije ona SDA od prije, već ona u kojoj će se smjeti javno iznositi ideje,  koja će u svom timu imati sposobne i kreativne  ljude, mlade i inteligentne, koji će biti sposobni da realiziraju sve postavljene stranačke ciljeve.

Ispred OO SDA Banovići poručeno je da svi oni koji su danas izabrani polagat će račun onima koji su ih birali za koje moraju imati vremena. Predsjednik Gutić je također istakao da je stranka otvorena za sve one koji su spremni da rade i one koji su tu prije svega zbog ideoloških ubjeđenja, a ne ličnih karijera.

 

OO SDA Banovići

Podijeli