info@sdabanovici.ba

+387 35 876-725

+387 35 876-725

Alije Izetbegovića br. 68

Top

Čestitka povodom Dana Armije RBiH

Čestitka povodom Dana Armije RBiH

Svim pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, porodicama šehida i palih boraca, ratnim vojnim invalidima, demobilisanim borcima i veteranima Armije Republike Bosne i Hercegovine čestitamo 15. april-Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine. Ovaj datum je jedan od nabitnijih datuma države Bosne i Hercegovine koju su pripadnici Armije hrabro i časno branili i odbranili.
15. april je važan datum u cijeloj historiji Bosne i Hercegovine, jer da Armija RBiH nije stvorena, do danas možda ne bi bilo ni BiH. Armija RBiH je priča o znanim i neznanim junacima, o stotinama heroja i našim šehidima i palim boricima i svim građanama BiH koji su se borili za pravo da živimo i opstanemo pod suncem bosanskim.
To je priča o kojoj treba pričati svaki dan, a ne samo povodom godišnjice, i naša stalna je obaveza da budemo dostojni žrtava koje su pripadnici ARBiH hrabro i nesebično podnijeli za život i slobodu koju danas imamo.
Svjesni smo nažalost danas pokušaja zloubotrebe i instrumentalizacije boračkih organizacija u političke svrhe. Sigurni smo da istinski branioci Bosne i Hercegovine će prepoznati takve pokušaje i iste odbaciti i nastaviti u miru kao što su to radili u odrambeno oslobodilačkom ratu ( 1992-1995) boriti se za jedinu nam državu Bosnu i Hercegovinu u interesu svih njezinih naroda i građana, i političkih subjekata kojima je država Bosna i Hercegovina u njihovom političkom djelovanju prvi i jedini prioritet.

S poštovanjem!

Predsjednik OO SDA Banovići
Bego Gutić

Podijeli