info@sdabanovici.ba

+387 35 876-725

+387 35 876-725

Alije Izetbegovića br. 68

Top

SAOPŠTENJE ZA MEDIJE OO SDA BANOVIĆI

SAOPŠTENJE ZA MEDIJE OO SDA BANOVIĆI

U nizu sastanaka koje OO SDA Banovići organizuje u Općini Banovići, 12.04.2018. godine je održan skup u MO Banovići Selo. Skupu koji se održao nedaleko od stećka Božićka Banovića dobrovoljno je prisustvovalo 220 članova i simpatizera stranke koji su ostali vjerni ideji SDA i nisu podlegli pritiscima koji se u zadnje vrijeme na njih vrše od strane novoformirane političke partije pod vodstvom Mirsada Kukića.
Prisutnim su se obratili predsjednik OO SDA Banovići Bego Gutić i članovi stranke Elvir Salihović, Hasić Salih, Merima Mrahorović, Melkisa Šarić, Sead Husić.
U ime domaćina obratio se Inel Husić ističući važnost privrednog i ekonomskog razvoja Općine Banovići.
Elvir Salihović je istakao da Stranka demokratske akcije jedina počiva na ideji rahmetli predsjednika Alije izetbegovića, a sve druge predstavljaju neuspjeli pokušaj falsficiranja koji je prepoznat od strane naroda.
Merima Mrahorović u svom obraćanju je posebno istakla važnost ostanka mladih kako u Banovićima tako i u Bosni i Hercegovini.
Ostali članovi su izmedu ostalog naveli aktivno učešće žena u politici.
Posebno emotivan govor vodio je jedan od prvih osnivača Stranke demokratske akcije na području Općine Banovići Hasić Salih, nepravedno zapostavljen od strane bivšeg rukovodstva OO SDA Banovići.
Predsjednik povjereništva OO SDA Banovići Bego Gutić je izrazio zadovoljstvo na odaziv mještana MO Banovići Selo s obzirom da se radi o rodnom mjestu Mirsada Kukića.Između ostalog je istakao da MO Banovići Selo je izgradeno zahvaljujući SDA,a ne samo jednom čovjeku.Unatoč pritisku koji svakodnevno doživljavaju mjestani MO Banovići Selo ipak su pokazali da su ostali privrženi ideji SDA kao i ideji države Bosne i Hercegovine.

Podijeli