+387 35 876-725

+387 35 876-725

Alije Izetbegovića br. 68

Top

Demant na natpise divljih portala pod kontrolom PDA

Demant na natpise divljih portala pod kontrolom PDA

        Od poraza koju je banovićki PDA doživio na lokalnim izborima 2020. godine nije uslijedilo iscjeljenje po ovu političku partiju već iz  dana u dan krivulja rejtinga pomenute partije ima tendencu opadanja. Potvrda navedenom jesu i nedavne sankcije američkog State departmenta prema sada već bivšem predsjedniku PDA Kukiću, a potom i propali pokušaj reklamiranja na N1 televiziji predsjednice Pokreta Elzine Pirić radi čega je dojam propalog gostovanja nastojala popraviti u programu RTV TK naručenim pitanjima i pokušajem da se javnosti predstavi kao veliki patriota i prije svega “uspješna i odana žena”.

Pomenuti politički pokret putem objava na portalima, divljim facebook stranicama i krijući se iza lažnih facebook profila, a kojim prema osnovama sumnje upravljaju dobro uhljebljeni pojedinci u javnim preduzećima u radno vrijeme, već odavno nastoji da zbuni građane Banovića koji su njihove namjere prozreli, što su jasno i pokazali čelnicima ove političke partije na proteklim izborima u Banovićima.

Od lokalnih izbora pa sve do danas pomenuti pokret niže neuspjeh za neuspjehom, a napredak na području Banovića koji je napravljen za nepunu godinu i pol dana na čelu sa načelnikom Općine dr Begom Gutićem  uz podršku većine u Općinskom vijeću Banovića na svaki mogući način nastoje da devaloriziraju.

Međutim, građani su promjenom vlasti u Banovićima izašli iz medijskog mraka u kojem su se godinama unazad nalazili, a u koji su ih doveli dugogodišnji vlastodršci zajedno sa kadrovima preko kojih su javna preduzeća na području Banovića doveli do “prosjačkog štapa” i pitanja opstanka zahvaljujući njihovoj (ne)sposobnosti upravljanja i kadroviranja. Postavlja se pitanje da li su pomenute aktivnosti provođene ciljano ili su pak samo odraz njihove nesposobnosti?

Priznajemo, naprosto smo iznenađeni kako za tri decenije upravljanja Banovićima vaši kadrovi nisu od istih napravili Las Vegas.

Još jednom pozivamo građane Banovića da ne nasjedaju na saopštenja pokreta i njihovih satelitskih stranica. Prvo su preuzimali Nadzorni odbor RMU Banovići, smjenjivali menadžmente, potom prijetili opozivom Općinskog načelnika, obarali Vladu FBiH, a od svega na kraju su kako u Općini tako i u TK, a potom i u Federaciji BiH postali slijepo crijevo koje će na narednim općim izborima 2022. godine doživjeti apsolutni krah i postati zanemariv politički faktor-ako već nisu.

Pozivamo kolege iz aktuelne opozicije u Općinskom vijeću i ovim putem da podrže projekte većine u Općinskom vijeću Banovići u svrhu prosperiteta Općine Banovići i njenih građana te da prebole dječije bolesti jer su vremena netransparentnosti prošla, a za svačiji rad postoji jedinica mjere što su građani već prepoznali.

Stranka demokratske akcije u Banovićima je sve jača i jedinstvenija što predstavlja trn u oku onima koji su izgubili sve poluge vlasti i na svim nivoima, a dokaz tome je vraćanje u matičnu političku partiju SDA nekoliko hiljada građana, a između ostalih i nekadašnjih visokih činovnika Pokreta: Jasmine Lugavić, kantonalne zastupnice te Azmira Husića, zastupnika na federalnom nivou. Podsjećamo i da je formiranjem vlasti na kantonalnom nivou nedavno za ministricu pravosuđa imenovana Senada Dizdarević, donedavna pomoćnica načelnika Općine Banovići.

Nastavljamo sa radom zajedno, hrabro i odlučno kao i što smo to činili i do sada.  Klub vijećnika SDA u Općinskom vijeću Banovići nikad nije bio jači i jedinstveniji, a koalicija koja predstavlja većinu u Općinskom vijeću nikad stabilnija.

Vi nastavite sa sramotnim, politički neodgovornim i nekorektnim floskulama i spinovima koje najviše govore o vašim karakterima, u ovo teško vrijeme za državu Bosnu i Hercegovinu i njene narode.

                                                                    

                                                                                                         KLUB VIJEĆNIKA SDA  U OV BANOVIĆI

                                                                

 

Podijeli