info@sdabanovici.ba

+387 35 876-725

+387 35 876-725

Alije Izetbegovića br. 68

Top

Neprincipijelnost, nedosljenost i kićenje tuđim perjem a la PDA

Neprincipijelnost, nedosljenost i kićenje tuđim perjem a la PDA

Relativno malo vremena je prošlo od kada je lider stranke koja je tada svojim članovima obećavala postavljanje ambasadora i vođenje vanjske politike, a danas lokalne stranke sa tek nekolicinom vijećnika u Tuzlanskom kantonu trčala na noge Mladenu Grujičiću načelniku Srebrenice i negatoru genocida. Grujičića i Kukića između ostalih povezivala je jedna stvar : mržnja prema SDA. „Ljubav“ su nastavili i 2020 godine za vrijeme lokalnih izbora kada je SNSD formirao listu u Banovićima sa jednim kandidatom za kojeg niko ne zna ko je i ustupio svoje biračke odbore Pokretu demokratske akcije.

A u augustu 2021. godine druga priča, delegacija Pokreta demokratske akcije u Lukavcu na otkrivanju spomenika Žrtvama Genocida u Srebrenici, spomenika koji su finansirali Ministarstvo izbjeglih i raseljenih osoba FBiH na čijem je čelu Edin Ramić (SDA) sa 50.000 KM i Općina Lukavac sa 50.000 KM. Pohvalili su se i da je u  delegaciji Pokreta demokratske akcije bio i Midhat Dobrnjić aktuelni ministar MUP-a TK, član „ekspertne“ i „nestranačke“ Vlade TK koja je najmanje ekspertna i još manje nestranačka vlada koju je TK ikada imao.

Inače radi se o čovjeku koji je 2018. godine  selektivnim pristupom po nalogu Mirsada Kukića i Elzine Pirić sijao strah i vršio torturu nad pripadnicima drugih političkih partija o čemu postoje audio i video zapisi. Srebrenica kao rak rana Bošnjaka treba da bude iznad svih politika, iznad stranačkih dresova, vjerskih i nacionalnih pripadnosti, ali prije svega treba da bude zaštićena od Grujičićevih i SNSD-ovih prijatelja među onima koji se nazivaju Bošnjaci.

Podijeli