+387 35 876-725

+387 35 876-725

Alije Izetbegovića br. 68

Top

SRAMOTNO: Pripadnici OS BiH derneče uz pjesmu „Ne volim te Alija, zato što si balija“ (VIDEO)

SRAMOTNO: Pripadnici OS BiH derneče uz pjesmu „Ne volim te Alija, zato što si balija“ (VIDEO)

Jučer je Bosnu i Hercegovinu obišao video u kojem pripadnici OS BiH derneče uz pjesmu „Ne volim te Alija, zato što si balija“.

 

Skandalozan video na kojem su, navodno, pripadnici Šestog bataljona logističke podrške Oružanih snaga BiH iz banjalučke kasarne “Kozara”, objavljen je na YouTubeu.

Snimak je nastao u kafani “Gamarus”, koja se nalazi prekoputa kasarne Oružanih snaga Bosne i Hercegovine “Kozara” u Banjoj Luci. Mediji su objavili kako su među vojnicima Bojan Škrbić i Darko Panić.

Ovakvo ponašanje pojedinaca narušava odnose među ljudima u našoj državi što je krajnje nedpustivo. Istini za volju Bosna i Hercegovina nije jedina zemlja koja se susreće sa problemima nacionalizma, rasizma ili nekih drugih oblika iskazivanja mržnje prema drugom ili drugačijem, ali nam to ne daje za pravo da vrijeđamo bilo koga u našem okruženju po bilo kojem osnovu.

Vjerujemo da će vlasti sankcionisati na odgovarajući način one koji su se nedolično ponašali i da će problem biti riješen adekvatno, a za neke nove dane služiti kao primjer drugima. Također smatramo da se ovakvi ispadi ne smiju i ne bi trebali događati u ustanovama i od strane onih koji djeluju i služe svojoj državi, kao što je slučaj ovdje.

Svi narodi u Bosni i Hercegovini trebaju se osjećati sigurno i zaštićeno u svojoj državi.

 

 

 

OO SDA Banovići

Podijeli