+387 35 876-725

+387 35 876-725

Alije Izetbegovića br. 68

Top

Odgovor na saopštenje PDA

Odgovor na saopštenje PDA

Nakon promjene Uprave RMU Banovići u maju 2020. godine, poraza na lokalnim izborima i prelaska u opoziciju u OV Banovići, smjene predsjednika NO RMU Banovići, gubitka reprezentativnosti na federalnom nivou privatnog sinidikata Kukić Mirsada, čime su postali manjinski sindikat u RMU Banovići Kukić Mirsad ponovo pokušava skrenuti pažnju javnosti i zamijeniti teze pokušavajući se tobože predstaviti u poslednjem saopštenju njegove privatne političke partije kao žrtva, kojem neko stavlja metu na leđa.

Na vašu žalost građanima Banovića odavno je jasno da ste vi bili crtač meta na leđima vaših političkih protivnika u poslednjih trideset godina u Banovićima.Prevelika bi bila lista ljudi kojima ste stavljali mete na leđa njima i članovima njihovih porodica da bismo ih pobrojali, te su se zbog vaših meta kompletne porodice morale iseliti iz Banovića.

Vašim poslednjim saopštenjem ponovo ste pokazali znakove ozbiljne psihopatologije i morbidnosti pominjući kćerku predsjednika OO SDA Banovići Begajetu Čaušević, čime ste joj ponovo stavili metu na leđa kao i 2018. godine kada ste kompletnu porodicu predsjednika Gutića provlačili kroz blato rudarskog glasila RUDAR kojeg ste vi i Glibanović Fertik zloupotrijebili u političke svrhe, iako je registrovan kao interni informativni list RMU Banovići.

Vašu morbidnsot i psihopatologiju ste pokazali u kampanji tokom lokalnih izbora kada ste na sve moguće način pokušali da spriječite izborni poraz, pa ste tako na jednom od predizbornih skupova pominjali i umrlog brata predsjednika Gutića. Vašu psihopatologiju ste pokazali i na slučaju nedavnog izbijanja požara u Jami RMU Banovći iako su vama kao najboljem „podzemljašu“ vrlo dobro poznati uzroci izbijanja požara.

SDA Banovići ne krije se iza bilo čijih i bilo kakvih saopštenja kao što to raditi vi, svoje političke stavove predsjednik OO SDA Banovići i načelnik općine Bego Gutić iznosi javno i transparentno. SDA Banovići vašoj djeci neće stavljati metu na čelo kao što radite vi, za razliku od vas mi želimo vašoj kćerci Kukić Emini sretno studiranje na medicinskom fakultetu u Sarajevu, a vašem sinu Kukić Ibrahimu želimo sretnu kupovinu stana u kompleksu „Mellain“ u Tuzli.

Na kraju kao patriotu vas lijepo molimo da široj javnosti i građanima Banovića objasnite vašu vezu sa Slavkom Bogunovićem Šešeljevim dobrovoljcem, vlasnikom firme Iskra Krajina Komerc iz Beograda koja je u vašem mandatu imala povlašten položaj i uspiješno godinama poslovala sa RMU Banovići.

PRESS SLUŽBA SDA BANOVIĆI

Podijeli